Macaristan’da Otomotiv Üretimi Ay Sonunda Sınırlı Kapasite İle Başlıyor

15 Nisan 2020

Macaristan’da koronavirüs salgını nedeniyle haftalardır üretime ara vermiş bulunan büyük otomotiv firmaları, dün (14 Nisan 2020) yaptıkları açıklamalarda önümüzdeki bir kaç gün içerisinde kademeli ve sınırlı olarak üretime başlamayı planladıklarını belirttiler.

Tüm otomobil fabrikalarının geçtiğimiz ay başından itibaren üretime ara verdikleri Macaristan’da, ülke ekonomisi ağırlıklı olarak otomotiv sanayisine dayanıyor.

Firmalar tarafından dün yapılan açıklamalarda, sınırlı kapasite ile de olsa, Suzuki ve Daimler’in ay sonunda Macaristan’daki fabrikalarında üretimi tekrar başlatacakları bildirildi.

PSA firmasından yapılan açıklamada ise Batı Macaristan’daki fabrikalarında üretime başlamak için teknik olarak hazır oldukları ve mevzuatın ve piyasa koşullarının el vermesi durumunda hemen düğmeye basacakları belirtildi.

Tüm firmaların açıklamalarında birinci önceliklerinin insan sağlığı ve hijyen kurallarına koşulsuz uyum prensibi olacağına vurgu yapılırken, çalışanlar arasındaki sosyal mesafe kuralına titizlikle uyulacağı da belirtildi.

Koronavirüs salgınından önce Macaristan’da Şubat ayı sanayi üretimi yıllık bazda %4.1 oranında artış göstermişti. Analistlere göre üretimin durması nedeniyle oluşan ekonomik olumsuzlukların etkisi, diğer bir çok ülkede olduğu gibi Macaristan’da da esas itibarıyla yılın ikinci çeyreğinde zirve noktasına ulaşacak.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü