Makine İhracatçıları Birliği Dijital Terimler Kılavuzu Hazırladı

21 Nisan 2021

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından çevrim içi hizmete sunulan ve üretim ile ticaret alanları da dâhil olmak üzere dijitalleşmeyle insanların hayatına giren 300’den fazla kavramı ele alan Dijital Terimler Kılavuzu, Türkçeleşmiş terimleri İngilizce ve Almanca karşılıkları ve kaynaklarıyla birlikte vermektedir.

Nesnelerin interneti, siber fiziksel sistemler, büyük veri, yapay zeka ve ilişkili terimlerin de yer aldığı kılavuzda, 400’e yakın ilişkili kavram da incelenmektedir. Dijital Terimler Kılavuzu’nda; iş dünyasının yeni süreçleriyle yeni teknolojik kavramların nasıl buluştuğu ve birbirini tamamladığı sorusunun yanıtları, zengin görsel içerikle ve kullanıcı dostu bir yazılımla sunulmaktadır.

Dijital dünyayı oluşturan mekanizmaları ve yeni teknolojik gelişmeleri kavramanın yolunun doğru anlamlandırma ve kavramsallaştırmadan geçtiğini ifade eden MAİB Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “Uluslararası mecrada oluşarak ülkelerin sınırlarını kolayca aşan dijital terimlerin, endüstriyel kültür ve zihnimizde tam karşılıklarının oluşması için önce doğru anlaşılmaları gerekiyor. Dijital Terimler Kılavuzu’nu bu amaçla ve konunun uzmanlarının büyük desteğiyle hazırladık. Fakat bu tamamlanmış bir iş değil; kaynaklar ve kavramlar çeşitlendikçe her gün yenilenmesi ve genişletilmesi gereken bir çalışma. Dünyayı yakından izleyen teknoloji meraklılarının soru ve katkılarıyla güncellenmeye devam edecek olan kılavuzun hem profesyonellere hem de genç kuşaklara faydası olacağına inanıyoruz. Türkiye’nin Makinecileri olarak, mesleği veya yaşantısı dijitalleşmeyle kesişen herkesi Dijital Terimler Kılavuzu’na bekliyoruz” demiştir.

Kaynak:  makinehaber
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü