Malezya, Yarı İletken Endüstrisine 100 Milyar Doların Üzerinde Yatırım Yapmayı Hedefliyor

29 Mayıs 2024

Başbakan Anwar İbrahim, Malezya'nın yarı iletken endüstrisi için en az 500 milyar ringgit (107 milyar dolar) yatırım yapmayı ve ülkeyi küresel bir üretim merkezi olarak konumlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Malezya, küresel test ve paketlemenin %13'ünü oluşturan yarı iletken endüstrisinde önemli bir oyuncudur. Son yıllarda aralarında Intel ve Infineon'un da bulunduğu lider firmalardan milyarlarca dolarlık yatırım çekti.

Başbakan Anwar, aranan yatırımın entegre devre tasarımı, gelişmiş paketleme ve yarı iletken çipler için üretim ekipmanında kullanılacağını belirtti.

22 Nisan'da Anwar, Malezya'nın Güneydoğu Asya'nın en büyük entegre devre tasarım parkını inşa etmeyi planladığını ve küresel teknoloji şirketlerini ve yatırımcıları çekmek için vergi indirimleri, sübvansiyonlar ve vize muafiyeti ücretleri gibi teşvikler sunulacağını söyledi.

Alman şirket Infineon, geçen Ağustos ayında Malezya'daki güç çipi tesisini genişletmek için 5 milyar avro (5,4 milyar dolar) yatırım yapacağını açıklarken, ABD'li çip üreticisi Intel 2021'de ülkede 7 milyar dolarlık gelişmiş çip paketleme tesisi kuracağını duyurmuştu.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü