Mali’nin Altın Üretimi 2020'de Yükseliş Gösterdi

03 Şubat 2021

Mali Madenler Bakanlığı’nın Salı günü (dün) açıklanan istatistiklerine göre, ülkenin endüstriyel altın üretimi, 2020’de 2019 yılının rekor üretim rakamı olan 65,1 tonun çok az üzerinde bir rakamla 65,2 tona ulaştı.
 
Madenler Birim Başkanı Aboubacar Ogognagaly, üretimin 59,7 ton olarak öngörüldüğünü ancak madencilik firmalarının artan teknik yetenekleri sayesinde art arda ikinci yılda da beklentilerin aşıldığını söyledi.
 
Ogognagaly, bireysel olarak altın çıkaran madenciler tarafından üretilen 6 ton altın da içerisinde olmak üzere ülkenin geçen yılki altın üretiminin 71,2 ton olarak öngörüldüğünü de sözlerine ekledi.
 
Batı Afrika ülkesi Mali, Barrick Gold, B2 Gold ve Resolute Madencilik gibi çok uluslu şirketler tarafından işletilen 13 dolayındaki altın madeni ile Afrika kıtasının en büyük altın üreticilerinden biridir.
 
Madenler Bakanlığı’nın bir yetkilisi, endüstriyel altın üretiminin, içinde bulunduğumuz yılda daha da artmasının beklendiğini, ancak resmi öngörülerin henüz ellerinde olmadığını söyledi.
 
Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü