Mazda ABD’de Motorlu Araçlara Olan Talebinin Güçlü Olduğunu Fakat Ekonominin Yavaşlamasını Beklediklerini Açıkladı

11 Kasım 2022

Mazda Motor İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yasuhiro Aoyama, 10 Kasım Perşembe günü yaptığı bir basın açıklamasında, ABD pazarında motorlu araç talebinin güçlü kalmaya devam edeceğini fakat, faizlerin yükselmesiyle birlikte önümüzdeki bahar aylarında Amerikan ekonomisinin yavaşlamasını beklediklerini söyledi.

Yarı iletken yongada da tedarik darlığının devam ettiğini söyleyen Aoyama, pazardaki arz talep dengesinin beklendiği kadar kolay bir şekilde dengelenmeyeceğini belirtti.

Aoyama, artan faiz oranları ve yüksek enflasyonun tüketicileri daha ucuz ve alt model ürünlere zorunlu olarak yönlendireceğini de sözlerine ekledi.

Şu anda dünyadaki büyük ekonomik pazarlarda yaşanmakta olan faiz artışları, yüksek enflasyon ve resesyon tehlikesi nedeniyle piyasa talebinin kaçınılmaz olarak olumsuz etkilenmesi bekleniyor. Ancak buna rağmen otomotiv sektöründe yedek parça tedarikinde yaşanan sıkıntılar ve virüs salgınına bağlı kapanmalar nedeniyle üretimin yeterli olmadığı ve piyasa talebini karşılayamadığı da analistler tarafından belirtiliyor.

Mazda’dan yapılan açıklamada, geçtiğimiz Nisan ayında başlayan ABD yeni iş yılından bu yana geçen altı aylık dönemde firmanın motorlu araç satışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %30 oranında azaldığı açıklandı.

Konteyner sıkıntısı ve yonga tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle Mazda firmasının küresel boyuttaki satış hedefini %10 oranında azaltarak 1,2 milyon adede çektiği de verilen bilgiler arasında yer aldı.
  
 Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü