Mazda’nın Yılsonu Kar Beklentisi Revize Edildi

01 Kasım 2019

Mazda Motor firması yetkilileri tarafından bugün (1 Kasım 2019) yapılan bir açıklamada, şirketin yılsonu kar tahminlerinin revize edildiği belirtildi.

Daha önce 110 milyar yen olarak hedeflenen yılsonu işletme karı, 60 milyar yen olarak düzeltildi. Yaklaşık %50 civarındaki bu düşüşe neden olan faktörler arasında şirketin en büyük iki pazarı olan ABD ve Çin’de satışların düşmesi ve Japon yeninin diğer ulusal paralar karşısında değer kazanması nedeniyle ihracatın olumsuz etkilenmesi gösterildi.

Japonya’nın beşinci büyük otomotiv firması olan Mazda, geçen sene 82.3 milyar yen kar açıklamıştı. Analistler, revize edilen hedefi geçen yılın %30 altında kalan Mazda’nın, yılsonu kar performansı açısından son yedi yılın en düşük seviyesine gerileyeceğini belirttiler.

Şirketin küresel pazarlamadan sorumlu başkanı Ryuichi Umeshita, verdiği beyanatta ABD ve Çin’de satışlarının düşmesini piyasaya yeni ürünler sunamamış olmalarına bağladı. Bu yıl için şirketin toplam satış miktarını 1.55 milyon adet olarak revize etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Umeshita, 2025 yılının Mart ayında ise bu rakamı 1.8 milyon adede yükseltmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü