Meksika Madencilik Endüstrisi, İçinde Bulunduğumuz Yılda Yatırımların %15 Oranında Artmasını Bekliyor

24 Ağustos 2022

Meksika Madencilik Odası (Cámara Minera de México-Camimex) Salı günü (23/08/2022) yaptığı açıklamada, Meksika madencilik endüstrisinin, içinde bulunduğumuz yılda geçen yıla göre %15,2 oranında artışla 5,5 milyar ABD Doları tutarında yatırım yapmayı planladığını, ancak günümüzdeki zor koşullar altında 2012 yılında gerçekleştirilmiş olan 8,04 milyar ABD Doları tutarındaki rekor yatırım rakamının altında kalacağını belirtti.

Oda başkanı Jaime Gutierrez, ülkede artan güvenlik sorunları, yüksek vergi yükü ile ülke yönetiminin projelere izin belgesi vermeyi durdurma kararının sektördeki yatırımların daha hızlı artmasını engellediğini dile getirdi.

Gutierrez, yatırımlar konusunda Meksika daha az çekici bir ülke durumuna geldiğinden, yaklaşık 800 madencilik projesinin askıya alındığını vurguladı.

Oda başkanı yaptığı bir sunum sırasında, "Sürekli büyümenin sürdürülebilmesi, yatırım koşullarının iyileştirilmesine, finansal rekabet gücünün ve yasalardaki netliğin desteklenmesine, ayrıca maden aramalarının güçlendirilmesine bağlı olacaktır." yorumunda bulundu.

Başkan Andres Manuel Lopez Obrador yönetimi, Meksika topraklarının çoğunun spekülatif amaçlarla sanayiye devredildiğini savunarak sektöre yeni tavizler vermeyi durdurmuştu. Meksika Madencilik Odası Camimex’in bünyesinde Grupo Mexico, Industrias Penoles ile Compania Minera Autlan gibi Meksikalı madencilik firmaları yer alıyor.

Kaynak: Miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü