Mercedes Benz Şangay’da Yeni Bir ARGE Merkezi Kuracak

31 Mart 2022

Mercedes Benz firmasından 18 Mart Cuma günü yapılan açıklamada, akıllı ulaşım sistemleri alanında çalışmalar yapmak amacıyla Şangay’da bir ARGE merkezi kuracakları bildirildi.

Mercedes firmasının Çin’deki ikinci ARGE merkezi olacak olan bu tesiste, mobil erişim, sürüş otomasyonu ve büyük veri (yapay zeka veri analizi) alanlarında çalışmalar yürütüleceği açıklandı.

ARGE merkezinin kurulması için ayrılan yatırım miktarı ve kaç kişinin istihdam edileceği konularında basına açıklama yapılmadı, fakat merkezde teknoloji konusunda yetenekli çok sayıda genç insanların çalışacağı belirtildi.

Mercedes Benz firması geçtiğimiz yıl Çin’deki ARGE faaliyetlerine hız vermek istediğini belirtmiş ve bu amaçla başkent Pekin’de ilk ARGE merkezinin açılışını gerçekleştirmişti.

Yaklaşık bin kişilik bir mühendis kadrosuna sahip olan Pekin’deki ARGE merkezinin, Mercedes’in diğer ARGE merkezlerinin üç katı büyüklüğe sahip olma özelliğinin yanı sıra, teknolojik altyapı olarak da Stuttgart kentinde bulunan en gelişmiş ARGE merkezi ile başa baş konumda olduğu biliniyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü