Mercedes Yeni “C Sınıfı” Modelinin Bataryalı Elektrikli Araç (BEA) Versiyonunu Üretmeyecek

18 Şubat 2021

Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes-Benz, 23 Şubat 2021’de tanıtımını yapmayı planladığı “C Sınıfı” model aracının yeni versiyonunda yüksek hacimli motorlardan vazgeçmiş görünüyor. Bu kapsamda şirket tarafından yapılan açıklamada, yeni “C Sınıfı” modelinin Bataryalı Elektrikli Araç (BEA) versiyonunun da üretilmeyeceği ifade edildi. Kamuflajlı fotoğrafları yayınlanan 5’inci jenerasyon “C Sınıfı”, Haziran 2021’de tüketiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Malumları olduğu üzere, küresel otomotiv endüstrisinin teknolojik dönüşümünde BEA’lar öne çıkmakla birlikte, söz konusu araçların yükselişine paralel olarak SUV model araçların pazar payında da ciddi artışlar kaydedilmektedir. Hatırlanacağı üzere Mercedes-Benz’in BEA gamının giriş versiyonu olan “EQA” model SUV aracın tanıtımı Ocak 2021’de gerçekleştirilmişti.

Uzun yıllara dayanan bir geçmişi olsa da, Mercedes-Benz’in “C Sınıfı” modelinin 5’inci jenerasyonunda BEA seçeneği olmayacağı yönündeki haber yukarıda değinilen bilgilerle birlikte yorumlandığında, SUV model araçların küresel otomotiv endüstrisinin teknolojik dönüşümüne paralel olarak gerçekleşen hızlı yükselişi hakkında fikir verici olabilir.

Kaynak: europe.autonews           
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı. Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü