Meta, Llama 3'ü Piyasaya Sürerek OpenAI ve Google ile Yapay Zeka Rekabetini Hızlandırdı

19 Nisan 2024

Meta Platforms, perşembe günü, yapay zeka pazar lideri OpenAI ile rekabet amaçlı oluşturduğu Llama 3 adlı dil modeli ve görüntü üreticisinin ilk sürümlerini yayınladı.

Modellerin, şirketin ücretsiz kullanılabilen akıllı asistanı Meta AI'ye entegre edilmesi ve Meta, Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger uygulamalarında daha ön plana çıkarılması öngörülüyor. Ayrıca, Microsoft destekli OpenAI'in oluşturduğu yapay zeka modeli ChatGPT ile daha doğrudan rekabet etmek için yeni bir bağımsız web sitesinde de yer alacak.

Llama 3’ün erken sürümü, Meta'nın teknolojideki lider konumunu OpenAI'in önünde tutmak için milyarlarca kullanıcısına Generatif Yapay Zeka ürünleri sunma sürecini hızlandırması sonucunda yayınlandı.

Meta'nın ürün başkanı Chris Cox, Llama 3'ün eğitiminde resimlerin yer almasının, Meta akıllı gözlüklerine yapılacak bir güncelleme için önemli bir adım olduğunu belirtti. Bu güncelleme sayesinde Llama 3, Meta akıllı gözlüğü takan kişinin gördüğü nesneleri tanımlayıp soruları yanıtlayabilecek.
Ayrıca, Meta AI'nın yanıtlarına gerçek zamanlı arama sonuçlarını eklemek için Google ile yeni bir ortaklık duyuruldu. Bu adım, Meta'nın yapay zeka asistanının yeteneklerini daha da artıracak bir adım olarak nitelendiriliyor

Kaynak: theguardian
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü