Mısır'da E-Ticaret Sektörünün 2022 Sonuna Kadar %30 Artması Bekleniyor

06 Ocak 2022
BOOST for Consultations tarafından yayınlanan bir rapora göre, Mısır'da e-ticaretin 2022'nin sonuna kadar %30 oranında artması bekleniyor.

Beklenen artış, farklı platformlar üzerinden işlemlerin kolaylığı ve koronavirüs pandemisinin etkileri nedeniyle bu sektördeki hızlı gelişme dahil olmak üzere çeşitli faktörlere dayanmaktadır.
 
Makhlouf, e-ticaretin, ticaretin gelecekteki versiyonu olduğuna ve dünya çapında daha fazla pazar açılmasıyla birlikte genişleyeceğine dikkat çekti. Hazır giyim, gıda ve elektronik cihazlar bu yıl patlaması muhtemel sektörlerin başında geliyor.
 
Makhlouf, e-ticaretin önümüzdeki beş yıl içinde Mısır'da öne çıkan sektörlerden biri olacağının altını çizerek, e-ticaretin çekici özellikleri ve karantina nedeniyle şirketlerin pandemi sırasında artan satışlarına atıfta bulundu.
 
Mısır'da e-ticaretin büyümesi, ekonomiye entegre etmek için sürekli izlemeyi, altyapısını ve lojistiğini desteklemeyi hem şirketlerin hem de tüketicilerin haklarını korumayı ve e-alışveriş sitelerini düzenlemeyi gerektiriyor. Ayrıca sektörle ilgili kamuoyu bilincinin artırılmasına ihtiyaç vardır.
 
Makhlouf, birleşik bir ticari ağın, malların güvenliğini ve kalitesini sağlamak için şirketlerin kayıt edilmesini kolaylaştıracağını söyledi.
 
E-ticaret için ulusal strateji geliştirmenin önemini vurgulayarak, bir an önce e-ticaret yasasının çıkarılması ve kayıt dışı pazarın entegrasyonu çağrısında bulundu.
 
Kaynak: Dailynewsegypt
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü