MMG, Peru Las Bambas Madeni'ndeki Bakır Üretiminde Aksamalar Nedeniyle Düşüş Olduğunu Bildirdi

24 Nisan 2020

Avustralya merkezli madencilik şirketi MMG (MMG, 2009 yılında kurulmuş Melbourne-Avustralya merkezli madencilik şirketidir. Şirket, Avustralya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Peru'daki madenlerinde madencilik çalışmalarını yürütür. Şirketin başlıca ortağı %75 oranındaki payıyla bir Çin devlet madencilik şirketi olan China Minmetals Corporation'dır. Ç.N.) Peru Las Bambas'daki madeninde karantina kısıtlamaları nedeniyle bakır üretiminin, bu yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre %24 oranında gerilediğini bilidirdi.

Çinli Minmetals Corp. tarafından kontrol edilen MMG, Las Bambas madenindeki üretim çalışmalarında, yılın ilk çeyreğinde 91.911 ton bakır ve 52.957 ton çinko üretirken, üretim etkinliği, madendeki bakım çalışmaları ve Korona virüsü salgınını durdurmak amacıyla Peru devleti tarafından 15 Mart'ta duyurulan olağanüstü durum nedeniyle kesintiye uğradı. Şirket tepe yöneticisi Geoffrey Gao, "Yılın ilk çeyreği, işimizin tümü için ama özellikle en büyük iş alanımız Las Bambas için çok zorlayıcıydı. Sonuç olarak Las Bambas madeni çıkışlı zenginleştirilmiş bakır ve molibden (Molibden, rengi gümüşe çalan bir maden olup demirle karıştırılan alaşımları kesici gereç yapımında kullanılır. Simgesi Mo'dur. Ç.N.) satış sözleşmelerinde zorunlu neden ilan edildi." açıklamasını yaptı.

Yönetici, " Korona virüsü salgınına yönelik kısıtlamalar nedeniyle işletme çalışmalarında süregelen belirsizlik ve dalgalanmaların sonucu olarak 2020 yol haritamızı geri çekme kararı aldık." diye de ekledi.

Peru'daki Las Bambas bakır madeni 2020 yılı için öngörülen 350.000 ton ile 370.000 ton arasındaki zenginleştirilmiş bakır madeni üretim çıktısı ya da diğer deyişle tüm yerkürenin %2'si oranındaki beklenen üretim çıktısı ile yerküredeki dokuzuncu büyük bakır madenidir. 
 
Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü