Motorola Gerçek Kablosuz Şarj Sistemi Geliştiriyor

18 Mayıs 2021

Kablosuz şarj teknolojisi uzun zamandır hayatımızda. Ancak bu teknoloji herkesin bildiği üzere hayal edilen gerçek kablosuz şarjı sunmamaktadır. Çünkü telefonların mutlaka bir yüzeye konulması gerekmektedir.

İşte bu durum ilerleyen dönemde hayatımızdan çıkacaktır. Bu konuda geçtiğimiz yıl ilk adımı Xiaomi tarafı atmıştı. Aynı zamanda alanda Motorola da aktif olarak yer almaktadır. Xiaomi’nin hemen ardından “Motorola One Hyper” isimli bir şarj istasyonu tanıtan firma, geçen yıl karşısına konulan telefonları 100 cm uzağa kadar gerçekten kablosuz şarj edebilen bir sistem göstermişti. Ancak firma sadece bununla kalmak istememektedir.

Firma aynı zamanda ABD merkezli GuRu Wireless şirketiyle bir ortaklık kurmuştur. Bu yeni ortaklığın arkasında tamamen bağımsız bir gerçek kablosuz şarj sistemi yer almaktadır. Firma cihazları odanın her yerinde, konumdan bağımsız şarj edecek bir altyapı planlamaktadır. Bu konuda GuRu Wireless’ın geliştirdiği önemli teknolojileri bulunmaktadır. Motorola ise gelecek telefonlarına bu teknolojileri entegre edecek gibi görünmektedir.

Kaynak: LOG
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü