Mücevher Olarak Platin Metaline Olan Talepteki Büyüme Birçok Önemli Pazarda Devam Ediyor

09 Mayıs 2024

Platinyum piyasasındaki pazarlama kuruluşu Platinum Guild International (PGI), geçen yılın dördüncü çeyreğini konu alan en son Platin Takı Sektörü Görünümü raporunda, Hindistan mücevher pazarının güçlü büyümesini sürdürdüğünü, Japonya pazarının ise güçlü olmayan kazanımlar elde ettiğini bildirdi. ABD platin mücevher pazarı ise, küresel korona salgını sonrasındaki birkaç yıllık olağanüstü performansın ardından yatay bir çizgi izledi.

Raporda, Hindistan’ın mücevher satışlarındaki büyüme çizgisinin ülkede yoğun geçen düğün sezonunun yanı sıra bir dizi önemli kültürel, dinsel festival kaynaklı olarak geçen yılın dördüncü çeyreğinde de sürdüğü belirtiliyor. PGI'nın stratejik ortakları, platin mücevher satış hacminin geçen yılın son çeyreğinde yıllık ölçekte %15 oranında artmış olduğunu öngörüyor.

Rapor, geçen yılın dördüncü çeyreğinde Japonya'nın toplam mücevher satışlarının üst üste on birinci çeyrekte arttığını, platin mücevher satışlarının ise adet olarak yıllık ölçekte %2,6 oranında artarak çeyrek dönemler itibariyle büyüme göstermeye geri döndüğünü belirtiyor.

Rapor ABD’de ise geçen yılın dördüncü çeyreğinde platin mücevherlerine olan talebin tarihsel düzeyini koruduğunu belirtiyor.

Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü