Muhasebe, Vergi ve Danışmanlık Hizmeti Veren Katar Şirketi KPMG, “Türk Masasını” Faaliyete Geçirdi; İstanbul’da Yatırım Semineri Düzenledi

22 Kasım 2019

İstanbul’da Fairmont Quasar Otelde gerçekleştirilen “Türkiye-Katar Ticaret ve Yatırım Fırsatları” Seminerine, Türkiye’de yerleşik firmalardan 90’dan fazla yönetici katıldı. Katar ve Türkiye arasında faaliyet gösteren firma sayısındaki artışa cevap olarak, Katar’daki KPMG, her iki ülkeden müşterilerine özel hizmet sağlamak için son zamanlarda “Türk Masasını” faaliyete geçirdi. Seminer, Türkiye’de yatırım yapan Katar firmaları için fırsatların yanı sıra Katar’da iş yapma kolaylığına ilişkin konuları içerdi.  

Katar Serbest bölgesinde Orta Doğu ve Türkiye Piyasası başkanı Fahad Al Kuwari, finans merkezi ve serbest bölgeler üzerinden bölgedeki pek çok ülkeyle güçlü ilişkiler ve iş ortaklıkları kurduklarını söyledi.  Kuwari, Türk firmalarının yatırımcı dostu politikalardan şimdi kolay bir şekilde faydalanabileceklerini ve Katarda faaliyet gösteren Türk firmalarının sayısında artış görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.  

Katar KPMG’de vergi ve kurumsal hizmetler başkanı ve ortak olan Barbara Henzen, yeni mevzuatların Katar’da %100 yabancı sermayeli şirket kurmayı mümkün kıldığını ve bunun yatırımcılar için bir avantaj olduğunu söyledi. Henzen, “Katar 2030 vizyonuna uygun olarak belirlenen hedeflerle, pek çok sektörde cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor” dedi. Henzen, özellikle, inşaat, teknoloji ve imalat sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara çeşitli yatırım fırsatları sunulduğunu belirtti. Henzen, Türk firmalarının doğal olarak Katar’a önem vereceklerini dile getirdi.

Seminere katılan 90’dan fazla firma yöneticisi, yeni ve yenilikçi tedarikçiler ve ortaklıklar bularak, Katar’da yatırım yapma veya mevcut yatırımlarını genişletmeye yönelik çalışmalarda bulundular.

Kaynak: gulf-times web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü