Muz Devi Chiquita 2030'un Sonuna Kadar Faaliyetlerindeki Karbon Emisyonlarını %30 Oranında Azaltmayı Hedefliyor

08 Nisan 2021

Muz devi Chiquita, 2030'un sonuna kadar faaliyetlerindeki karbon emisyonlarını %30 oranında azaltmak için bir program başlattığını duyurdu.
 
Chiquita, "2020'nin başlarında, Paris Antlaşması uyarınca karbon emisyonunu azaltmaya yönelik kilit odak alanlarını belirlemek için bir Karbon Ayak İzi Çalışması başlattık" dedi. "Bu, belirtilen hedeflerimizin ve ilerlememizin bağımsız bir şekilde gözden geçirilmesini sağlamak için SBTI (Bilime Dayalı Hedef Girişimi) ile bağlantı kurmanın yolunu açtı. Hedeflerimize yönelik ilerlemenin önündeki herhangi bir eksikliğin izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz."
 
Şirkete göre, 2030'a kadar olan ayrıntılı yol haritası, enerji tüketimini azaltmak için net hedefler içeriyor. Bunlar arasında güneş panelleri ve rüzgâr türbinleri kullanarak daha çevreci elektriğe geçiş, dizelin biyoyakıtlarla veya elektrikli araçlarla değiştirilmesi ve gübrelerden azotlu emisyonların azaltılması yer alıyor.
 
Karbon girişimi, Chiquita'nın sürdürülebilirlik planı kapsamında iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik genel yaklaşımının bir parçasını oluşturuyor.
 
Şirket, "120 yılı aşkın süredir Orta Amerika'da çiftçilik yaptığımız için iklimimizin değiştiğine şahit oluyoruz. Küresel ısınma, çalışanlarımızın, ailelerinin ve yaşadıkları toplulukların geçim kaynaklarının yanı sıra müşterilerimiz ve tüketicilerimiz için tutarlı ürün bulunabilirliğini olumsuz etkileyen düzensiz yağışlar, kasırgalar ve seller getiriyor. Çiftçi Kodu programımız ve sistematik çiftlik gençleştirme yoluyla, onları olabildiğince karbon açısından verimli hale getiriyoruz. “İyi Komşu Olmak” programımızla, toplulukların sosyal altyapısına yatırım yapıyor, ağaçlandırma yapıyor ve topluluk aracılığıyla biyoçeşitliliği koruyoruz. Kosta Rika'daki Nogal yaban hayatı koridorumuz ve Panama'daki San San Pond Sak sulak alanları projesi, uzun süredir devam eden iki örnektir." açıklamasında bulundu.
 
Kaynak: fruitnet.com

Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü