Nijerya Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Nijerya’nın 2060 Yılına Kadar 250 Cigavat Gücünde Elektrik Üretecek Düzeyde Güneş Enerjisi Altyapısı Geliştireceğini Açıkladı

02 Mayıs 2023

Nijerya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yemi Osinbajo geçen hafta yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerjinin, özellikle güneş enerjisinin geliştirilmesinin, 2060 yılına kadar 250 cigavat gücünde güneş enerjisi kapasitesi geliştirmeyi hedefleyen Nijerya’nın Enerji Geçiş Planı’nın merkezinde yer aldığını dile getirdi.

Osinbajo ayrıca sözkonusu planın, elektrik şebekesinde büyük orandaki güneş enerjisini dengelemek üzere geçiş yakıtı olarak gazın rolünü salık verdiğini ekledi.

Osinbajo, ABD’nin Philadelphia eyaletindeki Pennsylvania Üniversitesi'nde Afrika'daki enerji dönüşümü konusunda konferans verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yemi Osinbajo’ya göre, "Yenilenebilir enerji, doğal kaynaklar, genç işgücü gibi Afrika'nın sahip olduğu özellikler, iklim destekleyici büyümeye giden birkaç yolda kıtaya bir dizi etkili koşul sunuyor."

Yemi Osinbajo, iklim değişikliği görüşmelerinde Afrika'nın yalnızca bir kurban olarak değil, bir çözüm olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Osinbajo son olarak Afrika kıtasının hidrojen konusundaki büyük teknik potansiyeline dikkat çekerek yeşil hidrojen maliyetleri düştükçe kıtanın amonyak, gübreler ile e-yakıtlar gibi bir dizi yan üründe daha rekabetçi duruma gelebileceğine dikkat çekti.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü