Nijerya Madencilik Bakanlığı İşletmecilerin Yaşadıkları Sorunları Ele Alacak

16 Nisan 2019

Nijerya’nın PM News adlı gazetesinde (PM News, Independent Communications Network Limited Şirketi tarafından Nijerya'nın Lagos kentinde yayınlanan günlük gazetedir. Ç.N.) yayınlanan bir habere göre Nijerya Madencilik ve Çelik Geliştirme Bakanlığı, ülkenin metalürji sektöründe çalışan işletmecilerinin karşılaştıkları tüm zorlukları gidermek amacıyla uygulanabilir seçenekleri araştıracak.

Bakanlığın Basın Direktörü Edwin Opara, yaptığı bir açıklamada, Madencilik ve Çelik Geliştirme Bakanlığı’nın, ülkedeki metalürji sektörünün hızlı gelişimini sağlamak amaçlı gereken bağlantıları kurma konusunda özel sektör metalürji işletmecilerine yardımcı olacağını söyledi.

Opara’nın açıklamalarına göre Bakanlık, tüm ortakları kapsayacak biçimde Güney Eyaletleri ile birlikte tüm eyaletlerdeki metalürji işletmecilerine yararlı olmak amacıyla sektörün zorluklarının Federal Hükümet yetkililerine anlatılabilmesi için yüz yüze gelinebileceği bir toplantı düzenlemekte.

Opara, toplantının 16-17 Nisan tarihleri arasında Asaba kentinde gerçekleştirileceğini ve ana başlığının “Ulusal Kalkınma ve Ekonomik Çeşitlenme Zorunluluğu” olacağını söyledi.

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü