Nijerya’daki Sunflag Çelik ile Top Çelik Firmaları, Kirlilik Nedeniyle Üretimlerini Durdurdu

01 Eylül 2021

Punch Nigeria gazetesi, Lagos Eyaleti Çevre Koruma Ajansı’nın, ülkenin Lagos Eyaleti’ndeki Ikorodu kentinde yer alan Sunflag Çelik ile Top Çelik firmalarının çalışmalarını, çevre yasalarına aykırı davrandıkları gerekçesiyle durdurduğunu bildirdi. Lagos Eyaleti Çevre Koruma Ajansı Genel Müdürü Adedolapo Fasawe, Sunflag Çelik ile Top Çelik firmalarını denetleyen ekibi yönetti ve denetleme sonrasında da kapatma talimatını verdi. Ajans sözcüsü Bola Ajao, “Çalışma ortamı yalnızca işçilerin yaşamlarını riske atmakla kalmıyor, aynı zamanda çevredeki topluluklar ile eyaleti de güvensiz duruma getiriyor.” açıklamasını yaptı.

Sözcü, Ajans tarafından yürütülen çevre gözlem ile inceleme verileri sonuçlarının, Ikorodu sanayi bölgesinde süregelen üretim çalışmalarının çoğunun Lagos Eyaleti çevre standartlarına uymadığını ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Firmalara yapılan değerlendirme ziyaretleri, firmaların üretim biçimleri konusunda yapılan kamu şikâyetleri ile birlikte yürütülen gözlemlerin ardından gerçekleştirildi.

Ajans ayrıca, çalışmalarının uyumlu ve devletin izin verdiği çevre standartları içerisinde olmasını sağlamak üzere aynı eksende çalışan tüm diğer demir-çelik üretim firmalarına sert uyarıda bulundu.

Kaynak: Steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü