Nippon Çelik, 2050 Yılında Net Sıfır Sera Gazı Salınımlarına Ulaşacak

21 Ocak 2021

Yomiuri Shimbun gazetesi, Nippon çelik firmasının (Japon Nippon çelik firması 2019 yılı rakamlarıyla yerkürenin 3. büyük çelik firmasıdır. Firmanın merkez ofisi başkent Tokyo’dadır. Ç.N.) sera gazı salınımlarını azaltmayı planladığını bildirdi. Firmanın başkanı Eiji Hashimoto, gazeteye yaptığı açıklamada “2050 yılında sera gazı salınımlarını net sıfır düzeyine indirme hedefi yönetimin en önemli konularından biridir.  Firmamız, Başbakan Yoshihide Suga’nın Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen sözkonusu hedefe ulaşmak için çabalayacaktır. Ülkeler, çevre teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda rekabet etmeye başlamışken hedefimize ulaşmak için ülke yönetiminden parasal destek almaya gereksinimimiz var. Japon şirketleri çevre teknolojisinde diğer ülkelerden önde. Diğer ülkelerde olduğu gibi aynı düzeyde devlet desteği almamız durumunda uluslararası düzeyde rekabet edebileceğimize güvenim var." yorumunda bulundu.
 
Şu an için Nippon çelik firması, çelik hurdalarını eriterek ve göreceli olarak daha az CO2 salan elektrikli fırınlar kullanarak hedefe ulaşmaya çabalıyor.
 
Çelik endüstrisi, imalat sanayiinde karbondioksit salınımı en yüksek olan sektördür, çünkü demir, demir cevheri içerisindeki demir oksitten damıtıldığında oksijen, karbonla reaksiyona girerek karbondioksit üretir. Yerkürenin dört bir yanındaki çelik üreticileri, CO2 salınımlarını önlemek için karbon yerine hidrojen kullanarak çelik üretmenin yollarını bulmaya çalışıyor. Ne var ki, sözkonusu çabalar günümüzde küçük ölçekli tesislerde deneme düzeyinde kalmış durumda.
 
Kaynak: Steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü