Nisan Ayında İngiltere’de Otomobil Üretimi Pandemi Öncesi Seviyelere Tekrar Yaklaştı

27 Mayıs 2021

İngiltere Motorlu Taşıt Üreticileri Ve Bayileri Birliği (SMMT) tarafından 27 Mayıs Perşembe günü yapılan açıklamada, Nisan ayında otomotiv üretiminin geçen yılın aynı ayına kıyasla %34.573 oarnında artış gösterdiği bildirildi. Geçen yılın Nisan ayında İngiltere’de pandemi nedeniyle ulusal çapta kapanma kararı alınmış ve tüm ay boyunca sadece 197 adet otomobil üretilebilmişti.

Açıklanan verilere göre, 2021 yılı Nisan ayında üretilen toplam otomobil sayısı 69.306 adet oldu. Açıklanan bu rakamın 2019 yılı Nisan ayındaki üretimin az bir miktar altında gerçekleşmiş olduğu belirtildi.

İngiltere’de bu yıl tüm fabrikalar önceden belirlenmiş pandemi kuralları çerçevesinde de olsa, faaliyetlerini ara vermeden sürdürdüler. Bununla birlikte, otomotiv sektöründe yarı iletken malzemelerin tedariğinde yaşanan sorun ve otomobil bayilerinin Nisan ayının ortasına kadar kapalı kalmış olması gibi bazı hususların yaratmış olduğu zorluklara da vurgu yapıldı.

SMMT Başkanı Mike Hawes basına verdiği demeçte, İngiltere’de otomotiv sektörünün ihracat odaklı olduğunu hatırlatarak, ticaret yapılan deniz aşırı ülkelerin ekonomileri tam olarak düzelmedikçe, sektörün güçlü bir iç piyasa talebine bağımlı kaldığına dikkat çekti.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü