Nissan, Sunderland’deki (İngiltere) Fabrikasında İki Modelinin Üretimini Sonlandırıyor

13 Mart 2019
Nissan, Sunderland’deki fabrikasında ürettiği Infiniti markasına ait iki modelin üretimini sonlandırmayı planlıyor.
Sözkonusu durum, şirketin Infiniti markasını Batı Avrupa’dan çekmeyi içeren daha büyük planının bir parçası. Sonuç olarak Q30 binek otomobili ve QX30 SUV (arazi aracı) modelleri Birleşik Krallık’ta üretilmeyecek.
Karardan 250 dolayında çalışan etkilenebilecekken Nissan yönetimi işini kaybedebilecek çalışanlarla kararın etkisini görüşmek eğiliminde.
Şirketin bu kararı, üreteceği yeni X-Trail modelini İngiltere-Sunderland yerine Japonya’da üretme kararının arkasından geldi.
Infiniti, Batı Avrupa’da bir marka oluşturmak için uzun süre çabaladı. Ne var ki, geçen yılkı satış rakamı 5.800’e düştü. 2015 yılında üretime başlanıldığından bugüne Sunderland’de 70.000 araç üretildi.
Markanın sözcüsü Trevor Hale, “Batı Avrupa, birinci sınıf otomobiller için en zorlu ve rekabetçi bölge olmaya devam ediyor.” dedi.
Muhalefetteki İşçi Partisi’nin kurduğu gölge kabinenin gölge bakanlarından Rebecca Long Bailey ise “Nissan’ın planlamış olduğu yeni modeli X-Trail’in üretimini Sunderland’de yapmaktan vazgeçme kararından yalnızca birkaç hafta sonra bu yeni karar kente vurulmuş bir diğer darbe olmuştur.” biçiminde açıklama yaptı.
 
Kaynak: BBC web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü