Nissan, Vehicle Energy Japan Adlı Batarya Firmasının Çoğunluk Hisselerini Satın Alacak

15 Eylül 2022

Nissan Motor firması 7 Eylül Çarşamba günü yaptığı açıklamada, otomotiv bataryası üreten Vehicle Energy Japan şirketinin çoğunluk hisselerini satın alma kararı aldıklarını bildirdi.

Şu anda Vehicle Energy şirketinin çoğunluk hisselerinin kamu destekli bir fon olan Innovation Network of Japan’ın elinde bulunduğu ve bu hisselerin satın alınmasının ardından Vehicle Energy firmasının Nissan’ın bağlı ortaklıklarından birisi haline geleceği öğrenildi. Hali hazırda Maxell ve Hitachi firmalarının da Vehicle Energy’in ortakları arasında olduğu biliniyor.

Anlaşmanın finansmanı ile ilgili detaylar konusunda ise Nissan firması tarafından bilgi paylaşılmadı.

Vehicle Energy Japan firması hibrit motorlu araçlar için lityum iyon bataryaların tasarımı, üretimi ve pazarlaması faaliyetlerini yürütüyor.

Nissan’dan yapılan açıklamada, söz konusu ortaklık sayesinde öncelikle firmalarının ihtiyacı olan batarya tedarikini güvence altına alacakları ve batarya konusunda yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesi ve hem performans hem de maliyet alanlarında rekabetçi ürünlerin ortaya konulmasını destekleyeceklerini ifade ettiler.

Batarya konusunda istikrarlı bir tedarik sistemi kurmak, şu anda elektrikli araç teknolojilerine geçiş sürecini yaşamakta olan küresel otomotiv sanayisinde faaliyet gösteren firmaların çözüm bulmak zorunda olduğu konuların başında geliyor.
   
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü