Nordic Talks’ın Beşincisi "İş Dünyasında Robotik ve Yapay Zeka Uygulamaları" Başlığıyla Düzenlendi

03 Mayıs 2021

COVID-19 sonrası yeni normale göre biçimlenmek zorunda kalan iş dünyasında teknoloji ve inovasyon giderek daha önemli bir yer tutmaya başlarken, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği de Nordic Talks webinar serisinin beşincisini "İş Dünyasında Robotik ve Yapay Zeka Uygulamaları" başlığıyla düzenlemiştir. Danimarka İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjøt’un ev sahipliği yaptığı, moderatörlüğünü ise TAGES CEO’su Leyla Arsan’ın üstlendiği webinarın konuşmacıları Aarhus Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Yapay Zekâ ve Robotik Araştırmalar Bölüm Başkanı Dr. Erdal Kayacan, Upteko Kurucu Ortağı Mads Jørgensen, Universal Robots Türkiye Genel Müdürü Kandan Ö. Gök ve Odense Robotics İş Geliştirme Müdürü Bongki Engel olmuştur.

Avrupa’nın en dijital ülkesi Danimarka’nın da bir günde dijitalleşmediğine dikkat çeken Danimarka İstanbul Başkonsolosu Anette Galskjøt “Dijitalleşme, modernleşme ve kamu sektörünü daha verimli hale getirmek için şart. Özel sektör ile kamunun iş birliklerini çok önemsiyoruz, çünkü dijitalleşmenin anahtarı özel sektör. Danimarkalılar, teknolojik yeniliklere çok açık. Bu nedenle de Danimarka, Avrupa drone (insansız hava aracı) ve robot pazarına girmek için en uygun ülke” demiştir.

Bununla birlikte Danimarka’nın robotik ve yapay zekâ alanındaki inovatif çözümlerinin Türk sanayisine değer katmaya devam edeceğinin altını çizen Danimarka İstanbul Başkonsolosu Galskjøt konuşmasını, “BM’nin 9. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi, dayanaklı altyapılar, sürdürülebilir endüstri ve gelişmiş inovasyonu, Türk ve Danimarkalı paydaşlarla daha da yaygınlaştırabiliriz. Kamu, özel sektör ve üniversitelerle kurduğumuz güçlü iş birliklerinden faydalanarak herkesi yarının iş dünyasını birlikte hayal etmeye ve gerçekleştirmeye davet ediyorum” diyerek tamamlamıştır. Günümüzde yapay zekâ ve robotik araştırma ve inovasyon faaliyetlerinin daha insan merkezli, sürdürülebilir, güvenli ve kapsayıcı yaklaşımlara ihtiyacı olduğunu hatırlatan TAGES CEO’su Arsan, bunun da ancak, COVID-19 sonrası her zamankinden daha önemli hale gelen iş birliği ve ortaklıklar ile başarılabileceğini vurgulamıştır.

Kaynak: stendustri
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü