Otomotiv Üretiminin Bu Yıl Küresel Çapta %5 Azalması Bekleniyor

30 Temmuz 2019

Otomotiv sektörünün parça tedarikçilerinden Bosch firması tarafından yaptırılan bir sektör araştırmasının sonucuna göre bu yıl otomotiv üretiminin küresel ölçekte %5 oranında azalmasının beklediği belirtildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü (27 Temmuz 2019) Bosch firmasının Finans Direktörü Stefan Asenkerscbaumer tarafından konuya ilişkin bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, daha önce yaptırdıkları bir araştırmada %3 oranında bir daralma rakamına ulaştıklarını, ancak şimdi bu oranın daha da artması nedeniyle, şirketin vergi ve faiz masrafları öncesi elde edeceği yılsonu kar marjının geçen sene elde edilen %7 rakamını yakalamasını mümkün görmediklerini söyledi.

Bu gelişmeler ışığında şirketin geçen yılsonunda elde ettiği %6 ila %7 FVÖK marjını bu yıl elde edemeyeceklerini düşündüklerini belirten Asenkerscbaumer, otomotiv sektöründeki durgunluğun önümüzdeki üç yıl boyunca devam edebileceğini tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, elektrikli araç pazarının ise istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiği ve 2025 yılında Bosch firmasının elektrikli araç segmentindeki üretimlerden beş milyar Euro hasılat elde etmesinin beklenildiği açıklandı.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü