Otomotiv Yöneticilerinden Alman Hükumetine Çağrı

29 Nisan 2020

Volkswagen ve Daimler firmaları bugün (29 Nisan 2020) yaptıkları açıklamalarda Alman hükumetine bir çağrıda bulunarak, otomobil talebini canlandırmak için acilen teşvik tedbirleri uygulanmasını talep ettiler. Alman otomotiv şirketlerinin birinci çeyrek bilançolarının koronavirüs salgının yarattığı olumsuz piyasa koşulları nedeniyle bozulduğu biliniyor.

Volkswagen ve Daimler firmalarının bu çağrısı, Başbakan Merkel’in 4 Mayısta otomotiv sektörünün önde gelen yetkilileri ile yapacağını duyurduğu toplantının hemen öncesinde geldi. Her iki şirketin yetkilileri de hükumetten potansiyel müşterileri teşvik edecek siyasi adımların hızla atılmasını talep ettiler.

Volkswagen firmasından yapılan bir diğer açıklamada ise, şirketleri açısından ikinci çeyrek dönemin de zor geçmekte olduğu ve ve bu yıl için planlanan temettü dağıtımı konusunun yeniden gözden geçirileceği belirtildi.

Volkswagen firması tarafından yapılan bir araştırmaya göre bu yıl binek otomobil satışlarının küresel ölçekte %15 ile %20 arasında azalacağı açıklanmıştı. Bugün (29 Nisan 2020) Bosch firması da aynı konuda bir açıklama yaparak, kendi araştırma sonuçlarına göre otomobil satışlarında dünya çapında bu yıl en az %20 oranında kayıp yaşanmasını beklediklerini duyurdu.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü