Panasonic, Avrupa ve ABD'deki Elektrikli Araç Talebi Yavaşlayınca Japonya Pazarına Yöneldi

10 Mayıs 2024

Panasonic Holdings, Tesla'nın ana tedarikçisi olduğu ABD'ye ek olarak, Japonya'yı elektrikli araç bataryası için yeni bir "stratejik pazar" olarak gördüğünü açıkladı.

Elektrikli araç (EV) bataryalarının önemli bir tedarikçisi olan Panasonic, şu ana kadar esas olarak Kuzey Amerika’da üretim kapasitesini artırmaya odaklanmıştı.

Panasonic, lityum iyon batarya tedariki için Japon otomobil üreticileri Mazda Motor ve Subaru ile görüşmelerde bulunduğunu duyurdu. Osaka merkezli şirket, bataryalarının bu on yılın ikinci yarısında iki otomobil üreticisi tarafından üretilen elektrikli araçlarda kullanılacağını öngörüyor.

Ayrıca şirket, holdingin batarya girişimi olan Panasonic Energy'nin ana müşterisi Tesla'ya gönderilmek üzere son teknolojili EV bataryalarının seri üretimine Eylül ayına kadar başlayacağını açıkladı. Japon üretici, geleneksel ürünlerden beş kat daha fazla enerji kapasitesine sahip silindirik bir lityum iyon batarya olan 4680 bataryasının Japonya'daki bir fabrikada test üretimini gerçekleştiriyor.

Kaynak: Asia.nikkei
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü