Panasonic Firması Otomotiv Sektörünün Bu Mali Yıl İçerisinde Toparlanmasını Bekliyor

01 Haziran 2022

Tesla ve diğer bazı otomobil markaları için batarya üniteleri üreten Panasonic Holdings Corp tarafından 1 Haziran Çarşamba günü yapılan bir açıklamada, otomobil üretiminin bu mali yıl içerisinde küresel ölçekte bir toparlanma sürecine girmesini bekledikleri bildirildi.

Panasonic firmasının yıllık yapılan yatırımcı toplantıları buluşmasında konuşan İcra Kurulu Başkanı Masashi Nagayasu, otomotiv firmalarının üretim miktarlarında ciddi dalgalanmalar yaşandığını fakat buna rağmen kendilerinin başarılı bir risk yönetimi ile batarya üretmeye devam ettiklerini söyledi. Nagayasu, bazı söylentilerin aksine, kendilerinin otomobil üretimine girmeyi düşünmediklerini de sözlerine ekledi.

Elektroniğin diğer birçok alanında da faaliyet gösteren Panasonic firmasının, cirosunun yaklaşık %14’lük kısmının otomotiv sektöründeki faaliyetlerinden geldiği ve 2023 yılının Mart ayında son bulacak olan bu mali yılın sonuna kadar, otomotivden gelen cirolarının oranını %19’a çıkarmayı ve işletme karını da 16,6 milyar yen arttırmayı hedefledikleri bildirildi.

Panasonic firmasından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada ise, Çin’de pandemi nedeniyle ortaya çıkan kapanmalar nedeniyle hammadde tedarikinde sorun yaşadıkları ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim nedeniyle artan girdi maliyetlerine bağlı olarak bu mali yıl sonu itibarıyla bilançolarında kar artışı beklemedikleri belirtilmişti.
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü