Peru Yerlilerinden Oluşan Topluluk, Bakır Ulaşımı İçin Önemli Durumdaki Karayolunda Uyguladıkları Ablukayı Kaldırdı

19 Eylül 2022

Peru’da önemli bir bakır koridoru olan karayolunu ulaşıma kapatan yerli grubu, Pazar günü (18/09/2022) ülkenin başbakanının kendileriyle görüşmeyi kabul etmesi üzerine ablukalarına ara verme kararı aldı.

Peru, yerkürenin ikinci büyük bakır üreticisi ülkesi durumunda (Yerkürenin en büyük bakır üreticisi ülkesi Şili’dir. Ç.N.). Bir haftadan kısa süren abluka, Glencore firması tarafından işletilen Antapaccay, MMG firması tarafından işletilen Las Bambas ile Hudbay Minerals firması tarafından işletilen Constancia madenlerinin çalışmalarını olumsuz etkiledi.

Bölge yerlisi protestocular, Peru devletinden Antapaccay madeni yakınlarındaki Coroccohuayco olarak bilinen yerde yeni bir bakır madeni açma projesine onay verilip verilmeyeceği konusunda kendileriyle resmi düzeyde bir görüşme sürecinin yürütülmesini istiyor.

Pazar günü (18/09/2022) protestocular, maden firmaları temsilcileri ile ülke yönetimi arasında gerçekleştirilen üçlü toplantının tutanaklarına göre, Peru Başbakanı Anibal Torres ile Salı günü (20/09/2022) bir görüşme ayarlandı.  

Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü