Peru’nun Bakır Üretimi Mayıs Ayında %35 Oranında Artış Gösterdi

11 Temmuz 2023

Peru, yerkürenin ikinci büyük bakır üreticisi ülkesi olma konumunu korumak için çabalarken ülkenin enerji ile madenler bakanlığının 10/07/2023 Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Peru'daki bakır üretimi 2023 yılı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık %35 oranında arttı.

Bakanlığın açıklamasında, ülkedeki madencilik firmalarından Cerro Verde, Antamina ile Southern Copper'ın kırmızı metal olarak adlandırılan bakır cevherini işletmekte oldukları madenlerden daha yüksek oranda çıkarmaları nedeniyle bakır üretiminin aylık 234.781 metrik tona ulaştığını belirtti.

Bakanlık, üretimdeki artışın "önemli olduğunu çünkü Peru'nun yerküre çapında en büyük bakır üreticisi ülkelerden biri olma konumunu korumaya yardımcı olduğunu" da açıklamasına ekledi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin bakır üretiminde ikinci sırayı kapabileceği, dahası önümüzdeki birkaç yıl içinde en büyük bakır üreticisi ülke durumundaki Şili'ye yaklaşabileceğine ilişkin 2023 yılı Mayıs ayında yayınlanmış olan bir raporun ardından Peru, bakır üretimini artırma çabalarını ikiye katladı.

Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü