Polonya’da Sanayi Üretimi Kasım Ayında Beklentilerin Üzerinde Arttı

18 Aralık 2020

Polonya İstatistik Ofisi tarafından 18 Ocak 2020 Cuma günü yapılan açıklamada, özellikle elektronik eşya ve otomobil üretimine bağlı olarak, sanayi randımanında Kasım ayında beklenenin üzerinde bir artış kaydedildiği bildirildi.

Koronavirüs salgınının ikinci dalgası Polonya’yı ciddi bir şekilde sarsmasına karşın, verilere bakıldığında bu durumun ekonomiye olan etkisinin görece daha hafif olduğu belirtildi.

İstatistik Ofisinden yapılan açıklamada, sanayi üretiminin Kasım ayında yıllık bazda %5.4 oranında arttığı bildirildi. Reuters Ajansının daha önce bilgisine başvurduğu ekonomistlerin bu konudaki tahminlerinin ortalaması ise %3 oranında bir artış olacağı yönündeydi.

Pekao Bankası ekonomistlerinden Adam Antoniak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Polonya’da şu anda mevcut sanayi üretimi rakamlarının virüs salgınından önceki seviyelerin de üzerinde olduğunu ve salgın dönemindeki zararların büyük ölçüde telafi edildiğinin rahatlıkla söylenebileceğini belirtti.

Polonya’da yıllık bazlı üretici fiyat endeksinin de, analistlerinin öngörülerine paralel bir şekilde Kasım ayında %0.2 oranında azaldığı bildirildi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü