Polonya’nın Silezya Bölgesi’ndeki Kömür Madenlerinde Korona Virüsü Olgularında Artış

28 Temmuz 2020

Reuters Haber Ajansı, Polonya sağlık bakanlığının, ülkenin güneyindeki madencilik bölgesi Silezya’da Korona virüsü taşıdığı şüphesi olan olguları testten geçirip taşıdığı belirlenenleri izole etmesi sonrasında virüs olgularında yeniden artış beklediğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı sözcüsü Wojciech Andrusiewicz, “Silezya’da özellikle üç kömür madeninde büyük salgın sözkonusu. Bu hafta 2000 maden işçisini testten geçireceğiz, önümüzdeki hafta yeni olguların sayısının günlük 300’e düşmesi beklenebilir.” açıklamasında bulundu.
 
Polonya’nın güneyindeki madencilik bölgesi Silezya, madenciler arasında Korona virüsü olgusu sayısının hızla artmasıyla salgının merkezi oldu. Haftalar boyunca bölgede belirlenen virüs olgusu sayısının tüm Polonya’da belirlenen günlük toplam olgu sayısının yarısından fazlasını oluşturması, hükümeti Haziran ayında 12 madeni geçici olarak kapatmak için harekete geçirdi. Kapanmış olan 12 maden yeniden açıldı, ne var ki Polonya, son birkaç gündür Silezya’daki virüs olgularında yeniden artış olduğunu bildirmekte.
 
Polonya, Korona virüsü küresel salgınından göreceli olarak az etkilendi, 38 milyon toplam nüfusa sahip ülkede virüsten kaynaklanan şu ana kadar 1700’den az ölüm oldu. Polonya sağlık bakanlığı, sonbaharda ortaya çıkabilecek ikinci bir virüs dalgasını önleyebilmek için alınacak önlemlere karar vermek üzere Pazartesi günü ilerleyen saatlerde bir toplantı yapacak. Uzmanlar, sokaklarda maske takılması uygulamasının yeniden getirilip getirilmeyeceğini tartışabilecekler.
 
Kaynak : steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan : T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü