PSA Rekor Kar Elde Ederken ABD’ye Dönüş için Peugeot’yu Seçti

27 Şubat 2019

PSA grubu bünyesindeki Fransız otomotiv üreticisi Peugeot, Avrupa’nın ötesine genişlemenin yollarını ararken yaklaşık 30 yıldan sonra ABD’ye dönüş yapıyor.
Paris merkezli PSA, Citroen markasını Hindistan'da da piyasaya sürecek ve 2021 yılına kadar kendi ana bölgesi dışında grubun satışlarında %50 oranında bir artışı kovalayarak Rusya'daki Opel satışlarını da canlandıracak.
Avrupa kıtası, PSA’nın, 2017 yılında General Motors bünyesindeki Opel-Vauxhall bölümünü satın alması sonrası küresel satışlarının %80’ini oluşturuyor.
Grubun icra kurulu başkanı Carlos Tavares’in yönetiminde PSA, Seattle ve Washington D.C.’de araç kiralama operasyonlarını başlatarak neredeyse 30 yıllık aranın ardından uzun süredir sözünü ettiği Kuzey Amerika’ya dönüşünü gerçekleştirecek.
Tavares, yeniden başlayacak ABD satışları için Avrupa ve Çin’deki fabrikalarından karşılanacak olan üretimin ithal araçlardaki yeni tarife önlemlerine karşı savunmasız kalacağını dile getirdi. -Washington, yeni ticaret anlaşmaları imzalamak amacıyla Pekin ve Brüksel ile görüşmeler yürütürken Avrupa menşeli araçlara uyguladığı gümrük tarifelerinin yükseltilmesi tehdidi sürüyor.- Tavares “Gümrük tarifeleri konusundaki mevcut müzakerelerin sonucuna göre önümüzü daha iyi görebilecek miyiz diye bekleyeceğim.” diye de ekledi.

Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü