PSA’nın Geliri, Denizaşırı Yatırımı Olan İran’dan Yatırımını Çekmesi Nedeniyle Düştü

25 Nisan 2019

Peugeot markasının üreticisi PSA Grubu, Avrupa dışındaki satışlarındaki düşme ve döviz kurlarında yaşanan zorlukların, fiyat artışlarındaki iyileşmelerin üzerine çıkması nedeniyle yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelirde %1,1 oranında düşüş kaydettiğini bildirdi.
 
Fransız otomobil üreticisinin hisse senetlerinin değeri, gelirlerinin Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı döneminin geliri olan 18,2 milyar Avro’dan 17,98 milyar Avro’ya (20,05 Milyar ABD Doları) gerilediğini açıklaması sonrasında Perşembe günü (bugün Ç.N.) düşüş kaydetti.
 
Grubun mali işler tepe yöneticisi Philippe de Rovira, PSA’nın bir yandan 2017 yılında General Motors’dan satın aldığı Opel-Vauxhall markasının gruba uyumu çalışmalarını yürütürken diğer yandan da orta vadeli başarım planlarına “tümüyle odaklanmayı sürdürdüğünü” belirtti.
 
Opel markasının satın alınması PSA’nın Avrupa’daki konumunu güçlendirdi, ne var ki denizaşırı satışları, Çin’deki ortak yatırımlarında çöküş yaşaması ve son olarak İran’daki yatırımını geri çekmesinden olumsuz etkilendi. 
 

Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü