Ralph Lauren’den Sürdürülebilir Ekonomiye Katkı

05 Mart 2021

Birleşmiş Milletler’e göre moda sanayii küresel karbon emisyonlarının %10’undan, yıllık 92 milyon ton karasal atıktan ve su kirliliğinin %20’sinden sorumlu. Bu nedenle, moda sanayiinin bahse konu sorunlarla acilen ilgilenmesi gerekmektedir. Son dönemde bu konuda yapılan dikkate değer girişimlerden biri Ralph Lauren destekli Natural Fiber Welding (NFW)  firmasıdır.

NFW, Amerika’nın Illinois bölgesinde yeni kurduğu tesiste sürdürülebilir bir ekonomi için Mirum adını verdiği plastiksiz, bitki temelli bir deri üretiminde bulunmayı planlıyor. Mirum; kenevir, artık mantar, Hindistan cevizi ve bitkisel yağlar gibi doğal ürünlerinden petrol türevli hiçbir yapıştırıcı kullanılmadan %100 doğal olarak üretilecek. Ürünün görüntü ve his olarak doğal deriyle aynı yapıya sahip olacağı söyleniyor.

Ralph Lauren, NFW tarafından üretilecek bu maddelerle doğal ve sürdürülebilir ürünler yaparak kendi markası adı altında pazara sürmeyi planlıyor. Ayrıca Ralph Lauren, söz konusu temiz teknolojiyi sadece ürün alımı taahhüdüyle değil, geçen yıl yaptığı hisse alımıyla da destekliyor.

Kaynak: textiletoday.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü