Renault Ve Geely Firmaları Güney Kore’de Ortak Üretim Yapmak Üzere Anlaşmaya Vardılar

21 Ocak 2022

Geely Holding ve Renault firmaları tarafından yapılan ortak açıklamada, Güney Kore pazarına hitap edecek ve ayrıca dış ülkelere ihraç da edilecek yeni model hibrit ve petrollü araçların üretiminde iş birliği yapma konusunda bir anlaşmaya vardıkları bildirildi. Tasarımı da ortaklaşa yapılacak olan bu yeni model araçların üretim üssünün de Güney Kore olacağı açıklandı.

2024 yılında üretime geçmesi planlanan araçların, temel olarak Geely’nin mevcut küçük araç mimarisini ve yürüyen aksamlarını kullanacağı, fiili üretimin ise Busan kentindeki Renault-Samsung tesislerinde yapılacağı bildirildi.

Resmi açıklama metninde, “ Bu işbirliği anlaşması her iki firmanın da düşük karbon emisyonu teknolojisini geliştirmek ve Asya ülkelerindeki yeni nesil araç pazarından daha fazla pay almak hedeflerini bir adım daha ileriye taşımaktadır “ ifadesine yer verildi.

Renault firmasının söz konusu anlaşmaya ilişkin görüşmeleri geçen yıldan bu yana yürüttüğü ve ticari olarak çok başarılı bir performans ortaya koyamayan Güney Kore’deki fabrikasını bu anlaşma sayesinde yeni modellerle güçlendirerek Asya pazarındaki payını da arttırmayı amaçladığı öğrenildi.

Renault firması, Güney Kore’deki fabrikasında yerel ortağı Samsung Group adı altında yirmi yıldan fazla bir süredir otomobil üretiyor.

Reuters Ajansı tarafından geçtiğimiz ay verilen bir haberde, Geely ve Renault firmalarının Güney Kore’de hibrit otomobil alanında ortak üretim anlaşmasına varmak üzere oldukları ve üretilen araçların gümrük muafiyetiyle ABD piyasasına pazarlanacağı duyurulmuştu.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü