Rusal, Yaklaşık 4,8 Milyon Ton Kapasiteli Yeni Alüminyum Oksit Tesisinin Yapımına Başladı

16 Haziran 2023

Birincil alüminyum üretiminde dünyanın ikinci büyük alüminyum firması olan Rusal, 15 Haziran 2023 Perşembe günü Leningrad bölgesinde modern bir alüminyum oksit tesisi kurulumuna başladığını duyurdu. Firma, alüminyum oksit üretimi için dört adet teknolojik üretim hattı kurmak, ayrıca Ust-Luga'daki limanın altyapısını geliştirmek amacıyla söz konusu projeye yaklaşık 400 milyar Ruble yatırım yapmayı planlıyor.

Proje iki aşamada gerçekleştirilecek. 2,4 milyon tona kadar üretim kapasitesi öngörülen ilk aşamanın, 2028 yılı sonuna kadar devreye girmesi bekleniyor. İkinci aşama da benzer kapasiteye sahip olacak, ikinci aşamanın da sonuçlandırılması için öngörülen yıl 2032 yılı olacak. Dolayısıyla, yeni alüminyum oksit rafinerisi toplamda yaklaşık 4,8 milyon ton kapasiteli bir tesis olacak.

Proje, gerçekleştirildiğinde, bölgede 7.500'e kadar yeni istihdam yaratarak gerek çalışanlara gerek ailelerine modern bir kentsel ortam sağlaması bekleniyor.

Rusal Genel Müdürü Evgenii Nikitin yaptığı konuşmada, "Bugün bu proje bizim için kâğıt üzerinde yazılanlardan çok daha fazlası: Leningrad bölgesinin ulaşım altyapısının büyük çaplı modernizasyonunun yanı sıra, Gine Cumhuriyeti'nde de büyük ölçekli yatırımlar planladık. Gine'deki altyapının geliştirilmesi, ülkede alüminyum oksidin çıkarılması ile taşınmasında artış sağlanması için gerekli olup ayrıca ülkelerimiz arasındaki ticari, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için ortam yaratacaktır.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: alcircle
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü