Rusya, Üç Brezilyalı İhracatçıdan Sığır Eti Tedarikine İzin Veriyor

25 Kasım 2021

Yem katkı maddesi raktopamin kullanımı nedeniyle 2017'den beri kısıtlamalar uygulanmaktadır. Reuters'in bildirdiğine göre, Rusya'nın tarım güvenliği gözlemcisinin web sitesinde Cumartesi günü gösterilen belgeler, Brezilya'nın önde gelen sığır eti ihracatçılarının üç yan kuruluşundan sığır eti ithalatına izin verdi.

Rusya, özellikle Çin'e ihracatının Eylül ayında geçici olarak askıya alınmasından bu yana Brezilya için umut verici bir pazardır. Rosselkhoznadzor belgelerde, Rusya'ya sığır eti tedarik etme izninin 2 Kasım'dan itibaren Goiás eyaletindeki bir JBS firmasına verildiğini söyledi.
 
Rondônia eyaletindeki bir Minerva şirketinin ve Mato Grosso eyaletindeki Mato Grosso Bovinos'tan birinin de 16 Kasım'dan itibaren Rusya'ya sığır eti tedarik etmesine izin verildi.
Rusya, hükümetin 5 yılın en yüksek seviyesindeki yurt içi enflasyonu dengelemeye yardımcı olmasını umduğu önlemlerin bir parçası olarak yerel arzı artırmak için 2022'de 200.000 tona kadar sığır eti için gümrüksüz ithalat kotası belirlemeyi planlıyor.

Kaynak: thecattlesite.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü