Sainsbury 2030’a Kadar Emisyonlarını Yüzde 30 Azaltacak

08 Şubat 2021

İngiliz perakendecisi Sainsbury's, 2040 yılına kadar net sıfır olma taahhüdünün bir parçası olarak sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 30 azaltmayı planladığını duyurdu.

Süpermarket, mağazalarında ve tedarik zincirinde genel enerji verimliliğini artırarak, bu düşüşü gerçekleştireceğini söyledi. Örneğin, mevcut mağazalarına daha enerji verimli buzdolapları ve LED aydınlatma kurarken, enerji tüketimini en aza indirmeye yardımcı olacak yeni şubeler tasarlanacağını açıkladı.

Sainsbury's ayrıca, tedarikçilerin kendi karbon azaltma hedeflerini geliştirmelerine ve belirlemelerine ve müşterilerin daha sürdürülebilir ürün seçimleri yapmalarına yardımcı olmaya çalışacağını belirtti.

Perakendeci, bu son hedefe ulaşmasına yardımcı olacak önlemler geliştirmek için Carbon Trust ile birlikte çalıştığını açıkladı.

Sainsbury'nin CEO'su Simon Roberts, "Emisyonlarımız genelinde bilime dayalı hedefler belirlemek, çevreyi koruma ve iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki uzun süredir devam eden taahhüdümüzü güçlendiriyor. Net sıfıra giden yolda önemli ilerleme kaydediyoruz, ancak oraya kendi başımıza ulaşamayız. İklim değişikliğinde anlamlı bir fark yaratmak için endüstri ile işbirliği yapmalı, tedarikçilerimizle, iş arkadaşlarımızla ve müşterilerimizle yakın çalışmalıyız." dedi.

Geçtiğimiz yıl içinde, Sainsbury'nin kendi operasyonlarında; buzdolaplarını serin tutmak, reyonları daha sıcak tutmak ve buzdolaplarında kullanılan enerjinin yüzde 15'inden tasarruf etmek de dâhil olmak üzere bir dizi enerji tasarrufu girişimi başlatıldı. Temmuz 2020'de ise Sainsbury's, lityum iyon palet kamyonlarına geçen ilk İngiltere süpermarketi oldu.

Kaynak: Fruitnet
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü