Samsung Electronics’in ABD Yatırımı

27 Ocak 2021

Samsung Electronics, ABD’de üst düzey bir çip üretimi tesisi kurmak için 10 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı düşünüyor. Yatırımla birlikte Amerikalı müşteri portföyünü genişletmeyi planlayan Samsung, sektör lideri Taiwan Semiconductor Manufacturing’i yakalamayı hedefliyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon ve çip üreticisi Samsung, gelecekte üç nanometreye kadar küçülecek çipleri üretmek için Teksas eyaletinin Austin kentinde bir tesis kurmak için müzakereler yürütüyor.

Planların henüz erken aşamada olduğu ve değişebileceği belirtilirken anlaşılması durumunda tesisin inşaatı bu yıl başlayacak, 2022 yılında ana ekipmanlar kurulacak ve tesis 2023 yılında operasyonel hale gelecek.

10 milyar dolarlık yatırımın değişkenlik gösterebileceği belirtilirken Samsung’un proje için 10 milyar dolardan da fazla bir yatırım bütçesi ayırabileceği belirtiliyor.

ABD, Çin’in artan ekonomik gücünü kırmaya ve yerli üretimi teşvik etmeye çalışırken Samsung da bu eğilimi avantaja çevirmek istiyor.

ABD Savunma Bakanlığı askeri bağlantıları olduğu gerekçesiyle Çinli çip üreticisi SMIC, petrol şirketi CNOOC, China Construction Technology Co. Ltd. ve China International Engineering Consulting Corp. şirketlerini aralık ayı başında kara listeye almıştı.

Kaynak : Bloomberght
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü