Samsung, İlk Yarıda 7 Milyar Dolarlık Çip Kaybının Ardından Üretim Kesintilerini Uzatacak

27 Temmuz 2023

Samsung Electronics, küresel bellek çipi pazarı için en kötüsünün geride kaldığını; ancak talepteki iyileşme büyük ölçüde yapay zekada kullanılan üst düzey çiplerle sınırlı olduğu için üretim kesintilerini uzatmayı planladığını duyurdu.

Küresel ekonomik yavaşlama ve yüksek faiz oranları, pandemi kaynaklı bir talep artışının ardından, çoğu tüketim malına olan talebi azalttı.

Dünyanın en büyük bellek çipi üreticisi Samsung yaptığı açıklamada, "Sektördeki üretim kesintilerinin ikinci yarıda da devam etmesi muhtemel. Müşteriler çip envanterlerini boşaltmaya devam ettikçe talebin kademeli olarak toparlanması bekleniyor." dedi.

Samsung'un bellek işinden sorumlu Başkan Yardımcısı Jaejune Kim, dijital verileri depolamak için kullanılan NAND flash çipleri de dahil olmak üzere belirli ürünler için üretim kesintilerini uzatacağını ve ek çıktı ayarlamaları yapacağını söyledi. Kim, Samsung'un üretim kesintilerinin boyutunu açıklamadı; ancak şirketin bellek çipi stoklarının Mayıs ayında zirve yaptıktan sonra hızla düştüğünü belirtti.

Samsung'un çip üretiminden elde ettiği kar, Nisan-Haziran çeyreğinde bir yıl yılın aynı dönemine kıyasla 9,98 trilyon Wondan 4,36 trilyon Wona düştü.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü