Şangay'da İpek Yolu E-Ticaret İş Birliği Bölgesi Kuruluyor

16 Kasım 2023

Şangay’da, dijital teknoloji uygulama merkezi ve veri ticareti için uluslararası bir kurul da dahil olmak üzere "İpek Yolu E-ticaret" iş birliği pilot bölgesi kuruluyor.

Şehir, ticari bağlılığı arttırmayı, sınır ötesi e-ticareti kolaylaştırmayı ve dijital ticareti teşvik etmeyi amaçlayan stratejik bir girişim olan "İpek Yolu E-ticaret" İş birliği Pilot Bölgesini kurmak için bir plan yayınladı. Şangay Genel Sekreter Yardımcısı Zhang Xiong, 14 Kasım Salı günü düzenlediği basın toplantısında bölgenin kapsamlı hedeflerini tanıttı.

Planda özetlenen genel hedefler arasında; bir grup uluslararası rekabetçi e-ticaret kuruluşunu bir araya getirmek, bölgesel olarak ayırt edici bir dizi taşıyıcı kurmak ve "İpek Yolu E-ticaret" ortağı ülkeler arasında ortak kalkınmayı teşvik eden bir dizi kamu hizmeti platformu oluşturmak yer alıyor.

Plan, bölgeyi daha öncü bir alan haline getirmek için, Şangay pilot serbest ticaret bölgesi ve Lingang özel bölgesindeki gümrük özel denetim alanlarında işlevsel bölgeler geliştirmek, sınır ötesi e-ticaret için küresel bir dağıtım merkezi kurmak, "İpek Yolu E-ticaret" işletmelerinin büyümesini teşvik etmek; altyapıyı iyileştirmek ve uluslararası bir yetenek merkezi oluşturmak gibi görevleri de belirliyor.

Kaynak: Silk Road Briefing
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü