Sığır Yetiştiriciliğinde Fransa Sistemi

02 Eylül 2021

Entegrasyon ve gücü açısından üst sıralarda yer alan Fransa, Avrupa'da sığır eti araştırma ve geliştirme için en iyi çerçevelerden birine sahiptir. İyi işleyen sistemler, insanları ve bilgiyi birbirine bağlar ve çiftçilerin hem mevcut hem de gelecekteki en önemli zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olur.

Sığır eti üretimi Fransa genelinde yaygın olmasına rağmen, en çok yem bitkileri üzerinde hayvan yetiştirmenin en uygun olduğu ülkenin merkezindeki dağlık bölgede yoğunlaşmıştır.

Fransa'nın süt üretiminin çoğu, genel üretime değer katmak için süt ineklerinin yaklaşık yüzde 25'inin sığır eti yetiştiriciliği ile çaprazlandığı ülkenin batısında gerçekleşmektedir. Çiftçiler, sütten kesilenleri İtalya ve İspanya'ya, ancak esas olarak İtalya'ya göndermektedir.

Kaynak: thecattlesite.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü