Silikon Vadisi 5G Çip Girişimi EdgeQ, Üretimi Artırmak İçin 75 Milyon Dolar Fon Sağladı

20 Nisan 2023

Silikon Vadisi 5G çip girişimi EdgeQ, Çarşamba günü yaptığı açıklamada şirketin teknolojisini telekom operatörleri de dahil olmak üzere müşterilere satmaya başlamasıyla birlikte üretimdeki artışı finanse etmek için 75 milyon dolar fon sağladı.

Ayrıca Lattice Semiconductor şirketinin CEO'su Jim Anderson'ın EdgeQ'nun yönetim kuruluna katılacağını duyurdu.

EdgeQ'nun CEO'su ve kurucu ortağı Vinay Ravuri, EdgeQ’nun robotları ve otonom araçları kablosuz olarak çalıştırmak için fabrikalar gibi yerlere kurulabilen 5G telekom kuleleri ve 5G erişim noktaları için baz istasyonlarına güç sağlayan yarı iletkenler ürettiğini söyledi. Ayrıca çiplerin 4G hücresel sinyalleri işleyebileceğini de sözlerine ekledi.

EdgeQ’nun milyonlarca dolarlık piyasa değeri olduğunu söyleyen Ravuri, bunun 1 milyar dolardan da az olduğunu da sözlerine ekledi.

2018'de kurulan EdgeQ, operatörlerin radyo ağlarındaki tedarikçileri bir araya getirmesini ve eşleştirmesini sağlayan ve küresel telekomünikasyon sektörüne hakim olan Ericsson, Huawei ve Nokia gibi şirketlere rakip olarak ortaya çıkan OpenRAN kuruluşuna yönelik ürünler üretiyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü