Singapur, Enerji Güvenliğini Artırmak Amacıyla Gaz Satın Alımlarını Merkezileştirecek

24 Ekim 2023

Singapur, topraklarında enerji sektörünün istikrarı ile güvenliğini artırmak amacıyla doğal gaz satın alımlarını merkezileştirecek.

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanı Gan Kim Yong, ülkesinde düzenlenen Uluslararası Enerji Haftası Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Singapur’un üretim firmalarından kendilerine ulaşan talep bilgilerini toplayarak ölçek ekonomisi yaratacaklarını, dolayısıyla da Singapur'un daha uygun koşullarda gaz satın alım sözleşmeleri imzalayabilmesi için görüşmeler yürütmesine ve çeşitli kaynaklardan yakıt edinmesine olanak sağlayacaklarını dile getirdi.

Bakan Gan Kim Yong, “Yürürlüğe konacak olan yeni uygulama ile gaz talebine yönelik yaklaşımımızda temel bir değişikliğe gidiyoruz.” derken "Sonuçta yeni uygulamanın tüketicilere ve aynı zamanda ülkenin başlıca yedi enerji üretim firmasına yarar sağlayacak daha istikrarlı ve güvenli bir güç sistemi yaratmak için gerekli olduğuna inanıyoruz." diye de ekledi.

Singapur, elektrik enerjisi üretiminde %95 oranında doğal gaz kullanırken ülke yönetimi daha önce Pavilion Energy firması ile Shell Plc firması gibi firmalara LNG edinim izni vermişti. Bakan Gan Kim Yong, Singapur Enerji Piyasası Kurumu'nun önümüzdeki aylarda planın ayrıntıları konusunda görüşmede bulunacağını belirtti.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü