Singapur Merkezli E-Ticaret Verileri Sağlayan Yapay Zeka Şirketi, Güneydoğu Asya'da Genişlemek için Fon Topluyor

14 Nisan 2020

Gerçek zamanlı e-ticaret verileri sunan Singapur merkezli bir yapay zeka kuruluşu olan Digital Commerce Intelligence (DCI), Güneydoğu Asya'daki hizmetlerini geliştirmek için Atina merkezli Velocity Partners’tan 706.000 ABD doları tutarında fon topladı.

Şirkete göre, bölge genelinde faaliyet gösteren ve bir markanın toplam e-ticaret satışlarının toplamda % 50'sinden fazlasını yapabilen 2 milyondan fazla bağımsız satıcı var. Bununla birlikte, birçoğu markaların bilgisi olmadan faaliyet göstermektedir ve bu durum ticari planlama ve marka yönetimini daha zor hale getirmektedir.

Belirli ürünlere olan talep tahminlerinin, gelen talebi yansıtmaması nedeniyle Covid-19 krizi, bu sorunu güçlendirmiştir.

2018 yılında kurulan DCI, Güneydoğu Asya'daki tüketim malları markaları ve perakendecileri için e-ticaret pazar performans bilgileri ve istihbaratı sağlamak için veri bilimini ve yapay zekayı kullanmaktadır. Çevrimiçi ürün verilerini e-ticaret platformlarından toplayarak ve yapay zeka algoritmasını kullanarak, pazar trendlerinin belirlenmesinde, önemli rakipler arasında kıyaslamalar yapılmasında ve ticari bilgilerin üretilmesi için kullanmaktadır.

Şirket, markaların hızlı hareket etmelerine ve tedarik zincirlerinde yeterli envanter sağlamak için üretimlerini planlamalarına yardımcı olmaktadır. Markalar, e-ticaret performansının temel ilkelerini takip ederek, e-ticaret pazar payları ve perakendecilerin dinamiklerini kavramanın yanı sıra rakiplerinini stratejilerini de izleyebilmektedirler.

Kaynak: techinasia web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü