Singapur'da Dijital Cüzdanlar Kredi Kartlarını Devralmaya Hazır ve BNPL Hızla Büyüyor

25 Mart 2021

COVID-19, dünya çapında e-ticarette bir artışa neden oldu ve dijital ödemelerin benimsenmesini teşvik etti. Finansal hizmetler firması FIS'in 2021 Küresel Ödemeler Raporuna göre, Singapur'da, dijital cüzdanların, önümüzdeki dört yıl boyunca tercih edilen çevrimiçi ödeme yöntemi olarak kredi kartlarını geçeceği düşünülüyor. Şimdi satın al sonra öde (BNPL - Buy Now Pay Later) seçeneklerinin ise en hızlı büyüyecek kategori olduğu ifade ediliyor.

Asya-Pasifik'te (APAC), dijital cüzdanlar e-ticaret ödemelerine hakim oldu ve 2020'de APAC e-ticaret ödeme yöntemlerinin %60'ından fazlasını oluşturdu. Çinli tüketiciler, e-ticaret satın alımlarının %72,1'ini oluşturan dijital cüzdanlarda başı çekti. Hindistan ve Endonezya'da da 2020'de tercih edilen çevrimiçi ödeme yöntemi dijital cüzdanlardı ve bu yöntem çevrimiçi satın alma işlemlerinin sırasıyla %39,7 ve %29,3’unu temsil etti.

Singapur'da, kredi kartları 2020'deki en popüler çevrimiçi ödeme yöntemiydi, ancak 2024'te dijital cüzdanların liderliği ele geçirmesi ve çevrimiçi satın alma işlemlerinin %27'sini oluşturması bekleniyor. Singapur'da artan dijital cüzdan kullanımının, azalan nakit kullanımının arkasından geleceği ve BNPL'nin yükselişiyle birleşeceği ifade ediliyor. FIS raporuna göre, BNPL şu anda pazarın yalnızca %3'ünü temsil ederken, 2024 yılına kadar çevrimiçi ödeme pazarının %13'üne yükselecek ve bu da onu en hızlı büyüyen çevrimiçi ödeme yöntemi haline getirecek.

Kullanıcıların ödemeyi geciktirirken, anında ürün satın almalarına olanak tanıyan BNPL çözümleri, e-ticaret patlaması ve kredi kartı borcuna karşı temkinli tutum ile birlikte, dünya çapında popülerlik kazandı. ABD'de, BNPL sektörü 2020'de %200'den fazla artış ile rekor büyüme kaydetti. Bugün, ABD tüketicilerinin üçte birinden fazlasının (%37) bir BNPL hizmeti kullandığına dikkat çekiliyor.

Kaynak: fintechnews
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü