Sınır Ötesi Fintech Girişim Sermayesinin İlgi Alanı Olmaya Devam Ediyor

06 Mayıs 2019

Sınır ötesi fintech girişim sermayesinin ilgi alanı olmaya devam ediyor. ABD-Çin firması olan ve Xiaomi, Airbnb, Square ve benzeri girişimleri destekleyen GGV Capital, Singapur merkezli startup şirketi ​​Thunes'a 10 milyon dolarlık yatırım yapan grubun arasında yer alıyor.
 
“Tunes” olarak telaffuz edilen ve Fransızca argoda para anlamına gelen ‘thunes’ tipik bir startup şirketi değil. B2B ticarette şirketlere ödeme çözümleri sunan, farklı ödeme sistemlerini kullanan şirketlerin ödeme işlemlerini uyumlaştıran ve esnek ürünler sunan bir ödeme servisi şirketi denilebilir. İşlem başına ücret temelinde para kazanıyor ve sınır ötesi işlemleri piyasa ortası referans döviz kurlarına cüzi bir komisyon ilave ederek gerçekleştirmekte.
 
Thunes’un rolünün tam olarak ne olduğunu tanımlamanın şu an için zor olduğunu söyleyen şirket yetkilisi, şirketi ‘gelişmekte olan pazarların swift sistemi’ olarak tanımlıyor.  Başka bir ifadeyle, sınır ötesi B2B ticarette farklı cüzdanlar, farklı ülkelerdeki bankalar ve yeni ödeme sistemleri arasında birlikte çalışabilirliği (interoperabilitiy) sağlayan bir çözüm platformu anlamına geliyor.
 
Şirketin merkezi Singapur’da, ancak, Thunes’in Londra, Nairobi ve ABD ofislerinde de çalışanları bulunmakta. Hindistan ve Endonezya’nın uzak/kırsal kesimlerinde de çalışanları var.  Ayrıca, şirketin karlı/yüksek potansiyelli Orta Doğu pazarını kapsayacak bir ofisi Dubai’de açılmak üzere.

Kaynak: techcrunch web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Değerlendirme Genel Müdürlüğ