Sırbistan Cumhurbaşkanı, Avrupa Birliği Çelik Dışalım Kotalarından Muafiyet Çağrısında Bulundu

01 Kasım 2019

Tanjug (Tanjug, Sırbistan Devleti resmi haber ajansı olup merkez ofisi başkent Belgrad’tadır. Ç.N.) Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'e Batı Balkanlar’ın Avrupa Birliği (AB) çelik dışalım kotalarından muaf tutulması çağrısında bulunduğunu bildirdi.

Aleksandar Vucic, gazetecilere Brüksel’de yaptığı açıklamada “Görüşmelerin odağı yaptığım tek bir şey vardı o da Smederevo çelik fabrikasıydı. Benim görüşüm, çelik konusunda Sırbistan için olduğu kadar Kuzey Makedonya ve Bosna Hersek için de çabalamak. Çünkü onların da çelik fabrikaları var. Batı Balkanlar’ın kota sisteminden muaf tutulması konusunda çağrıda bulundum.” yorumunda bulundu.

Vucic ayrıca, Balkan ülkelerinin küçük ülkeler olduğunu, yürürlükte olan kotaların sözkonusu ülkeler için çok önemli olan iş anlaşmalarının kaybedilmesine yol açacağını dile getirdi. Vucic, “Batı Balkanlar’ı kota sisteminden muaf tutmanın olağanüstü bir karar olacağını düşünüyorum. Bu benim için çok önemliydi.” diye de ekledi.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü