SMM (Gemi inşaatı, makineleri, deniz teknolojisi-shipbuilding, machinery, marine technology) 2018 FUAR NOTU

10 Eylül 2018

SMM 2018 4-7 Eylül 2018, Hamburg/ALMANYA

4-7 Eylül 2018 tarihleri arasında Almanya’nın Hamburg kentinde bu yıl 28’incisi düzenlenen “SMM 2018” denizcilik endüstrisi alanında dünyanın en büyük fuarı olma özelliğini taşımaktadır. Söz konusu fuar her iki senede bir düzenlenmekte olup, bu sene 69 ülkeden 2.228 firmaya ev sahipliği yapmıştır.
Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda 23’ü milli katılım şeklinde olmak üzere toplam 45 firmamız 1.046 m2’lik bir alanda söz konusu fuara iştirak etmiştir.

Gemi inşaatı, makineleri ve ekipmanları sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılarımız ile başta Avrupalı ve Asyalı olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların bir araya gelmesine imkân sağlayan söz konusu fuarda Türk firmalarına ziyaretçiler tarafından genel olarak ilgi gösterilmiştir.

Bu çerçevede, söz konusu fuarın ülkemizin gemi inşaatı, makineleri ve ekipmanları sektöründe başta Almanya olmak üzere Avrupa’da tanınmasına katkı sağlayacağı ve ihracatımıza olumlu etkiler oluşturacağı değerlendirilmektedir.